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The proposed rule change and
Amendment No. 1 were published for
comment in Securities Exchange Act
Release No. 36432 (Oct. 27, 1995), 60 FR
55873 (Nov. 3, 1995). No comments

were received on the proposal.
Currently, Interpretation .01 to CHX

Rule 23, Article XX, requires a CHX
specialist to refrain from interfering
with a floor-brokered agency cross 5 of
10,000 shares or greater that is to be
effected at a price between the
disseminated Exchange market.¢ The
exchange proposes to amend this rule to
require a CHX specialist to refrain from
interfering with all floor-brokered
agency crosses, regardless of size, at a
cross price between the disseminated
Exchange market. Under the Exchange’s
proposal, the specialist will continue to
be obligated to satisfy all orders on the
book with priority at the cross price.”
Moreover, the proposed rule change will
continue to permit the specialist to
participate at the cross price if the
specialist is willing to provide one side
of the cross with a better price or if the
member presenting the cross previously
solicited the specialist’s assistance in
consummating any part of the
transaction.

The Exchange believes that the
proposed rule change will increase the
possibility of immediate execution for
agency crosses on the Exchange, which
in turn will improve the Exchange’s
ability to compete for order flow and
enhance the depth and liquidity of the
Exchange market. Moreover, the
Exchange believes that the proposed
rule change strikes an appropriate
balance between the competing needs of
various customer orders represented for
execution on the Exchange and the
proprietary trading operations of
Exchange members and member

organizations, including specialists.
The Commission finds that the

proposed rule change is consistent with
the requirements of the Act and the
rules and regulations thereunder

October 13, 1995. Amendment No. 1 corrected the
text of Exhibit A to the filing, which sets forth the
text of the proposed rule change, by adding a
sentence that had been inadvertently omitted from
Exhibit A as initially filed.

5 For purposes of this rule, an ‘“‘agency cross’ is
defined as a cross where neither the order to buy
or sell is for the account of any member or member
organization.

6 See Securities Exchange Act Release No. 33708
(Mar. 3, 1994), 59 FR 11339 (File No. SR-MSE-93—
05) (approving a proposed rule change to require
that the CHX specialist refrain from interfering with
a floor-brokered agency cross of 10,000 share or
more at a cross price between the disseminated
Exchange market).

7This requirement is to ensure that in situations
where a limit order on the book has not been
displayed in the quote, the specialist would be
obligated to satisfy such limit orders with priority
at the cross price.

applicable to a national securities
exchange, and, in particular, with the
requirements of section 6(b) 8 and
Section 11(a).® The Commission
believes the proposal is consistent with
the Section 6(b)(5) requirements that the
rules of an exchange be designed to
promote just and equitable principles of
trade, to prevent fraudulent and
manipulative acts, and, in general, to
protect investors and the public interest.
The Commission also believes that the
proposed rule change is not inconsistent
with the traditional auction market
principle of customer priority as

embodied in Section 11(a) of the Act.
The Commission believes that the

proposed rule change should further
competition among the exchanges,° as
well as between the exchanges and
other markets, and should increase the
opportunities for the efficient execution
of cross transactions without operating
in a manner inconsistent with
traditional auction market principles.
The proposal only restricts specialists
from interfering with crosses between
the disseminated Exchange market
under certain circumstances and
continues to allow another member,
including an order for the principal
account of a member, to break up the
Cross.

The Commission believes that the
proposal is not inconsistent with the
auction market principles of time and
price priority. As before, a member
effecting a cross transaction at the
prevailing bid or offer will continue to
be required to obtain priority over all
existing limit orders at that price and
specialists will continue to be required
to fill limit orders at the cross price,
which have not been displayed in the
guote. Moreover, the Commission
believes that the proposal does not alter
the safeguards provided in the current
rule, which ensure that public
customers are not disadvantaged. For
example, the Commission notes that the
proposed rule change does not change
the opportunity for customer orders to
receive price improvement: the
specialist will continue to be allowed to
participate at a better price.

Finally, the Commission does not
believe that the proposed rule change
will significantly reduce order
interaction on the floor of the Exchange.
Only a CHX specialist who does not
have a displayed bid or offer at the cross
price must refrain from participating in

815 U.S.C. § 78f(b).

915 U.S.C. § 78k(a).

10 Several exchanges have similar rules
prohibiting specialists from interfering with agency
crosses when the cross is at a price inside the
disseminated exchange market without regard to
size. See, e.g., Pacific Stock Exchange Rule 5.14(b)
and Philadelphia Stock Exchange Rule 126.

a cross transaction at that price. The
proposed rule change does not affect the
ability of specialists to participate at a
better price or the ability of other
interest in the trading crowd to
participate. The Commission does not
expect the proposed rule change to
substantially impair price discovery or
market liquidity.

It is therefore ordered, pursuant to
section 19(b)(2) of the Act,1 that the
proposed rule change (SR—-CHX-95-24)
is approved.

For the Commission, by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.12
Jonathan G. Katz,

Secretary.
[FR Doc. 95-30910 Filed 12-19-95; 8:45 am)]
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Self-Regulatory Organizations; Notice
of Filing of Proposed Rule Change by
the New York Stock Exchange, Inc.
Relating to Revised Listing Standards
for Equity-Linked Debt Securities

December 13, 1995.

Pursuant to Section 19(b)(1) of the
Securities Exchange Act of 1934
(“Act”), 15 U.S.C. § 78s(b)(1), notice is
hereby given that on November 29,
1995, the New York Stock Exchange,
Inc. (*“Amex” or “Exchange”) filed with
the Securities and Exchange
Commission (‘“*Commission”’) the
proposed rule change as described in
Items I, Il and Ill below, which Items
have been prepared by the self-
regulatory organization. The
Commission is publishing this notice to
solicit comments on the proposed rule
change from interested persons.

l. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Terms of Substance of
the Proposed Rule Change

The NYSE proposes to amend its
listing standards for Equity-Linked Debt
Securities (““ELDS”’). These listing
standards are contained in Para. 703.21
of its Listed Company Manual. The
amendments would allow the Exchange
to list ELDS on securities, as described
below, that have a market capitalization
of $1.5 billion or $500 million, if such
securities have annual trading volume
of 10 million and 15 million shares,
respectively.

The text of the proposed rule change
is available at the Office of the
Secretary, NYSE and at the Commission.

1115 U.S.C. 78s(b)(2).
1217 CFR 200.30-3(a)(12).



